با توجه به امضای تفاهمنامه مشترک سازمان حج و زیارت، ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و بانک ملت، تسهیلات ویژه برای اعزام دانشگیاهان به عتبات اجرایی شد.
مراسم امضای تفاهمنامه سازمان حج و زیارت، ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و بانک ملت امروز ۲۹ آبانماه با حضور حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت، حجتالاسلام فقیهی رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و بیگدلی مدیرعامل بانک ملت به منظور ارائه تسهیلات به دانشگاهیان در سفر به عتبات به میزبانی سازمان حج و زیارت برگزار شد.
ارائه تسهیلات به دانشگاهیان میتواند در افزایش سفر به عتبات مؤثر باشد
در ابتدای این مراسم، حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ایجاد تسهیلات سفر به عتبات عالیات برای دانشجویان میتواند در افزایش تعداد متقاضیان تاثیرگذار باشد، به ارائه تسهیلات برای سفر به عتبات دانشگاه اشاره کرد و گفت: به طور حتم فراهم کردن تسهیلات و بستر مناسب برای سفر دانشگاهیان به عتبات عالیات بسیار حائز اهمیت و ارزشمند است.
محمدی با بیان اینکه ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان زحمات زیادی را برای حضور دانشجویان در سفر عتبات عالیات میکشد که این برنامهریزیها قابل تقدیر است، افزود: در دوره و عصری که معنویت ضرورت اجتناب ناپذیر محسوب میشود، این برنامه ریزیهای ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و عزیمت دانشگاهیان به این سفر میتواند توشه معنوی برای جوانان کشور محسوب شود.
رئیس سازمان حج و زیارت تأکید کرد: اقدامات بانک ملت و ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در ارائه تسهیلات برای دانشجویانی که عازم عتبات عالیات هستند، میتواند در رشد و گسترش معنویت در قشر جوان ثمر بخش باشد.
محمدی تصریح کرد: در معادلات روزمره بانکی، بانکها به دنبال مسایل اقتصادی جاری هستند، اما بانک ملت نشان داده که در ارائه تسهیلات برای سفر معنوی به دانشجویان از هیچ خدمتی فروگذار نکرده است و به طور قطع برکات این موضوع را مشاهده میکند.
اعزام بیش از ۲۲ هزار نفر از دانشگاهیان به عتبات در سال گذشته/ ۱۴ هزار نفر وام دریافت کردند
همچنین حجتالاسلام سیدمحمدرضا فقیهی رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با اشاره به افزایش تعداد دانشگاهیان، اظهار داشت: در گذشته تعداد دانشگاهیان ۱۸۰ هزار نفر بود اما اکنون دانشگاهیان کشور به ۲ هزار و ۵۰۰ مرکز آموزش عالی با ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجو افزایش یافته است.
وی با اشاره به تعداد متقاضیان سفر به عتبات و عمره در سالهای گذشته، افزود: در سالهایی که عمره دانشگاهیان برگزار میشد، به دلیل تقاضای بالا برای اعزام به عمره از بین متقاضیان قرعهکشی صورت میگرفت و اولویت با افرادی بود که تاکنون به این سفر معنوی مشرف نشده بودند.
حجتالاسلام فقیهی در ادامه به تعداد متقاضیان عتبات نیز اشاره کرد و افزود: دو سال گذشته بیش از ۱۹۰ هزار دانشجو به منظور حضور در سفر عتبات نامنویسی کردند که با توجه به محدودیتها این افراد نیز به قید قرعه به عتبات اعزام شدند.
وی از اعزام بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر از دانشگاهیان به عتبات در سال گذشته خبر داد و گفت: از این بین با توجه به تسهیلات لازم به منظور رفاه دانشگاهیان و اعطای وام برای سفر عتبات، ۱۴ هزار نفر از این تسهیلات استفاده کردند.
اعطای وام ۲ و ۳ میلیون تومانی برای سفر به عتبات دانشگاهیان
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با اشاره به اینکه در سال ۹۶، ۱۹۱ هزار دانشجو برای اعزام به عتبات ثبت نام کردهند، خاطرنشان کرد: مانند زمان ثبت نام عمره در سالهای قبل به دلیل تعداد زیاد متقاضیان، قرعه کشی انجام دادیم و اولویت را به افرادی دادیم که تاکنون مشرف نشده بودند.
فقیهی تصریح کرد: در سال گذشته توانستیم با همکاری خوب سازمان حج، بعثه مقام معظم رهبری، شمسا و بانک ملت ۲۲ هزار و ۸۰۰ هزار نفر را اعزام کنیم که ۱۴ هزار نفر از آنها از وام این بانک استفاده کردند که امیدواریم با ادامه روند ارائه تسهیلات بانکی به دانشگاهیان بتوانیم این سفرها را توسعه بخشیم.
پس از آن محمد بیگدلی مدیرعامل بانک ملت با اشاره به اعطای ۱۵۰ هزار فقره وام برای اعزام دانشگاهیان به عتبات، اظهار داشت: پس از لغو سفر عمره دانشگاهیان، بانک ملت این تسهیلات را برای زائران عتبات تخصیص داد به طوری که از سال ۹۴ تاکنون بیش از ۴۲ هزار وام به دانشگاهیان اعطا شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد ریال در قالب وام قرضالحسنه به دانشجویان متقاضی اعزام به عتبات عالیات پرداخت شده است، افزود: بانک ملت علاوه بر ارائه وام قرضالحسنه برای سفر عتبات دانشگاهیان، اقدام به تهیه اقلام فرهنگی به مبلغ ۴۵ میلیارد ریال نیز کرده است.
مدیرعامل بانک ملت درباره تسهیلات ارائه شده به دانشگاهیان برای سفر به عتبات، گفت: با توجه به افزایش هزینههای سفر به عتبات، ما برای سفرهای زمینی دانشگاهیان به عتبات ۲۰ میلیون و ریال و برای سفرهای هوایی آنها ۳۰ میلیون ریال وام قرض الحسنه پرداخت میکنیم تا سفر آنها تسهیل شود.